Oglas

Recept: Topla i zdrava juha od bundeve

author
Coolinarika
07. ruj. 2021. 07:58
juha, juha od bundeve, curry, varivo
Shutterstock | Shutterstock

Ovo je juha prefinjenog okusa, ali prije svega - vrlo zdrava.

Oglas

Sastojci:


  • 500 gr. očišćene bundeve

  • 2 lista lovora

  • 700-800 ml pilećeg temeljca (može od kocke)

  • pola žličice curryja u prahu

  • 50 ml neutralnog (slatkog) vrhnja

  • maslinovo ulje

  • malo nasjeckanog peršina

  • sol i papar


Priprema:

Izrezati očišćenu bundevu na kockice i pripremiti temeljac. U loncu na maslinovom ulju propržiti bundevu 2-3 minute, dodati lovorov list, uliti pileći temeljac i kad proključa kuhati oko 20 minuta, možda malo manje ili malo više – ovisno o bundevi, ali je bitno da bude potpuno mekana.

Kad je bundeva kuhana izvaditi lovorov list i juhu izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom, vratiti na vatru, dodati pola žličice curryja, papar i sol, ako je potrebno, i naravno vode ako želite rjeđu juhu i pustite da proključa.

Na kraju dodati oko 50 ml slatkog vrhnja i nasjeckani peršin, promiješati i skloniti sa štednjaka.

Poslužiti toplo.

Dobar tek!



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama